Trafik Sigortası

Yasal bir zorunluluk olan Trafik Sigortası; poliçe kapsamında yer alan aracınızı kullanırken bir kazaya karışarak üçüncü şahısların bedeni veya maddi zarara uğramasına sebebiyet vermeniz halinde size yöneltilebilecek hukuki sorumluluklarınızı güvence altına alır.

 

TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAK ZORUNLU MU ?

Trafik sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda düzenlenmiştir ve her yıl yenilenmek zorundadır. Kapsam olarak, herhangi bir hasar oluşması durumunda karşı tarafa verilen zararı karşılamak için yaptırılmaktadır.

TRAFİK SİGORTASI BİTİŞ TARİHİNDEN ÖNCE YENİLENMEZSE NE OLUR ?

Trafik sigortası zorunlu bir sigorta olduğundan, trafiğe çıkmamanız gerekir. Trafik sigortanız olmadan aracınızı kullanırken yakalandığınız takdirde aracınız bağlanır ve trafiğin otoparkına çekilir. Trafik sigortası cezasına otoparkta kaldığı her gün için de otopark bedeli eklenmektedir.

 

KISA VADELİ TRAFİK POLİÇESİ DÜZENLENİR Mİ ?

Kısa vadeli trafik sigortası, sadece geçici plakalar ile uluslararası yolcu ve eşya taşımacılığı yapan yabancı plakalı araçlar için düzenlenebilir. Bu araç türleri dışındaki araçlar için kısa vadeli poliçe düzenlenemez.

 

TRAFİK POLİÇESİ PRİMİ NEYE GÖRE DEĞİŞİR ?

Trafik Sigortası primleri Hazine Müsteşarlığı tarafından yıllık olarak belirlenmektedir. Ödenecek prim tutarının hesaplanmasında aşağıda yer alan değişkenler göz önünde bulundurulur:

  •        Aracınızın bir önceki yıl hasarsızlık notu
  •        Aracın marka ve model özellikleri
  •        İl trafik yoğunluğu
  •        Sigorta yapılacak yıl için belirlenen prim tutarı
  •         Aracın kullanım amacı

Primleri birbirinden ayıran temel fark hasarsızlık indirimlerinden oluşmaktadır. Örneğin; aracınız ile bir önceki yıl bir kaza yapmadıysanız poliçe fiyatınıza belirli bir oranda indirim yansıtılacaktır. Ancak önceki yıl bir kazaya karıştıysanız ve bu kazada hatalı taraf sizseniz tarafınıza hasarsızlık indirimi yansıtılmayacaktır.

Hemen Teklif Alın

    Adınız Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Telefon Numaranız

    Ruhsat Üzerindeki T.C. veya Vergi Kimlik No

    Araç Plakası

    Ruhsat Seri No

    Sorunuz mu var ?